Etykiety

piątek, 20 stycznia 2012

Spaghetti z Castello Danish Blue i kurczakiem



Składniki:
1 łyżka oleju
250 g piersi z kurczaka pokrojonych  w cieniutkie paseczki
1 ząbek drobno posiekanego czosnku
1 czerwona drobno posiekana chili
1 duża cukinia pokrojona w kostkę
100 g pomidorów pokrojonych na kawałki
100 g pokruszonego Castello Danish Blue (Arla)
225 g makaronu spaghetti

Przygotowanie:
Na dużej patelni podgrzej olej i smaż kurczaka z czosnkiem i chili przez 2-3 minuty, aż do momentu kiedy się zarumieni.Dodaj cukinię i kontynuuj smażenie przez następne 2-3 minuty. W tym czasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu (al dente). Do podsmażonego kurczaka z cukinią dodaj pomidory i wszystko podgrzej.Przełóż potrawę do garnka i wymieszaj z osuszonym spaghetti oraz pokruszonym Castello Danish Blue.Gotowe!

Smacznego,
Alex


2 komentarze:

  1. świeże danie, kolorowe danie i różnorodne w składniki danie :) dużo strawy nas czeka przy nim :)

    p.s. ja trochę zmodyfikuję dwa składniki ... :)

    http://www.arla.pl/blizej-natury/z-natury-do-ciebie/ :)

    OdpowiedzUsuń
  2. zmodyfikuję o:

    1). Castello w Veronie
    2). http://www.youtube.com/watch?v=Cz46ngwl_L8

    super przepis, ale dla mnie w obecnej chwili nie do częstego stosowania z kurczakiem i ostrym Castello Danish Blue plus chili_które ubóstwiam lecz miarowo i z wyobraźnią ...

    Smakuj życia wciąż.

    OdpowiedzUsuń