Składniki:
1 łyżka oleju
250 g piersi z kurczaka pokrojonych w cieniutkie paseczki
1 ząbek drobno posiekanego czosnku
1 czerwona drobno posiekana chili
1 duża cukinia pokrojona w kostkę
100 g pomidorów pokrojonych na kawałki
100 g pokruszonego Castello Danish Blue (Arla)
225 g makaronu spaghetti
Przygotowanie:
Na dużej patelni podgrzej olej i smaż kurczaka z czosnkiem i chili przez 2-3 minuty, aż do momentu kiedy się zarumieni.Dodaj cukinię i kontynuuj smażenie przez następne 2-3 minuty. W tym czasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu (al dente). Do podsmażonego kurczaka z cukinią dodaj pomidory i wszystko podgrzej.Przełóż potrawę do garnka i wymieszaj z osuszonym spaghetti oraz pokruszonym Castello Danish Blue.Gotowe!
Smacznego,
Alex
świeże danie, kolorowe danie i różnorodne w składniki danie :) dużo strawy nas czeka przy nim :)
OdpowiedzUsuńp.s. ja trochę zmodyfikuję dwa składniki ... :)
http://www.arla.pl/blizej-natury/z-natury-do-ciebie/ :)
zmodyfikuję o:
OdpowiedzUsuń1). Castello w Veronie
2). http://www.youtube.com/watch?v=Cz46ngwl_L8
super przepis, ale dla mnie w obecnej chwili nie do częstego stosowania z kurczakiem i ostrym Castello Danish Blue plus chili_które ubóstwiam lecz miarowo i z wyobraźnią ...
Smakuj życia wciąż.